Trailcamp in de Franse Alpen traillopen, power hiking en mountainbiken: Pralognan La Vanoise nabij Courchevel

Algemene informatie
Algemene informatie Programma Foto's Video's Praktisch Inschrijven

Ben je opzoek naar een sportieve uitdaging?  Zin om jouw fysieke en mentale grenzen te verleggen?

Ga dan mee in groep gaan traillopen, power hiking en mountainbiken in de Franse Alpen in Pralognan La Vanoise nabij Courchevel.  Parc de la Vanoise is het mooiste nationale park van Frankrijk vol fauna en flora in het Franse hooggebergte.

Schrijf je hier in

Inbegrepen in de prijs:

  • gratis vervoer heen en terug Kortrijk - Pralognan, inclusief brandstof en péage (het Sport Trips minibusje komt je GRATIS thuis ophalen en afzetten indien je in een straal van 20 km rond Kortrijk woont.)
  • verblijf 7 nachten op appartement in het centrum van Pralognan
  • dagelijks ontbijt + lunch bestaande uit stokbrood, beleg (keuze uit confituur, choco, kaas, kippenwit), drank ( keuze uit koffie, fruitsap, water)
  • gratis wifi
  • begeleide trail looptochten (voor wie wil) en wandelingen
  • begeleide elektrische mountainbike rit (voor wie wil)

Begeleiding door ervaringsdeskundige Tom Staelgraeve

Gratis meerijden met het minibusje: beperkt aantal plaatsen!

Meerijden met het minibus

Schrijf je hier in

Zaterdag: heenreis

Vertrek op zaterdagmorgen om 4 uur vanuit Kortrijk.  Het Sport Trips minibusje komt je GRATIS thuis ophalen en afzetten indien je in een straal van 20 km rond Kortrijk woont.
Aankomst voorzien om 16 uur in de namiddag.

We vliegen er onmiddellijk in met een trailloopje in combinatie met power hiking van Pralognan naar Les Prioux zo'n 6 kilometer omhoog power hiken door het bos om bij terugkeer te trailen langsheen krokkelende bergwegeltjes en bospaden.

Zondag: Mont Bochor - Col Rosset - Lac de la Patinoire - Lac des Vaches - Refuge du Col de la Vanoise

Eerste uitdaging power hike / trail richting Lac des Vaches. Pralognan ligt op 1408 meters hoogte en Lac des Vaches op 2318 meter.  Er dient dus tot aan de eerste rustplaats een hoogteverschil overwonnen te worden van 910 meter.  Tussen Pralognan en Lac des Vaches komen we onder andere ook Refuge des Barmettes tegen waarbij je een prachtig zicht hebt op de vallei.

Daarna steken we door naar Col de la Vanoise die op 2518 meters hoogte ligt, waarbij we in Refuge de la Vanoise onze waterzak kunnen bijvullen en onze energietank bijtanken.  Afdalen doen we langs de andere kant via Lac des Assiettes, Cirque des Arcelins om vervolgens via Les Fontanettes terug af te zakken naar Pralognan.

Maandag: Les Prioux - Lac Blanc - Refuge Polset Peclet

Tweede uitdaging trailloop power hike naar Lac Blanc. Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Lac Blanc op 2434 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1024 meter.

Dinsdag: Trailloopje, elektrische mountainbike, kleine wandeling

Rustdag voor diegene die er nood aan hebben.  Eventueel een kleine wandeling van Pralognan naar Les Prioux om de beentjes soepel te houden.

Voor de liefhebbers en sportievelingen loopje van 10 km met een aanzienlijk hoogteverschil of ritje met de elektrische mountainbike van een halve dag (huur elektrische mountainbike niet inbegrepen in de prijs).

Woensdag: Petit Mont Blanc - Col de Mey - La Brêche de la Portetta - Col de la Grand Pierre

Derde uitdaging naar de Petit Mont Blanc.  Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en de Petit Mont Blanc op 2680 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1270 meter.

Donderdag: Pralognan - Cascade de la Vuzelle - Refuge du Grand Bec - Col Leschaux

Een vierde uitdaging staat op ons te wachten.  Op deze trailtocht komen we vanalles tegen, watervallen, wilde dieren, prachtige uitzichten en vooral onszelf :).

Vrijdag: Refuge de La Valette, Petit Marchet, Grand Marchet

Vijfde uitdaging trailen naar Refuge de La Valette, Petit Marchet gevolgd door de Grand Marchet.  Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Refuge de La Valette op 2590 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1180 meter.  Daarna wordt er terug een stukje afgedaald en gestegen naar le Petit Marchet en daarna verder gegaan naar  Col du Grand Marchet met een hoogte van 2490 meter.

Zaterdag: terugreis

Vertrek terug naar België 's morgens omstreeks 9 uur.  Aankomst voorzien om 21 uur 's avonds.

Afhankelijk van het weer kan beslist worden om bepaalde activiteiten uit te stellen, op een andere dag te laten doorgaan of deze te annuleren.

Ik ga op reis en ik neem mee...

Raadpleeg onze reislijst in pdf formaat met zaken die je niet mag vergeten mee te nemen.

Algemene opmerkingen:

  • lakens kunnen ter plaatse gehuurd worden of je kan jouw slaapzak meenemen.
  • wasmachine en drookast zijn aanwezig in het appartement (je hoeft zelf geen wasmiddelen mee te nemen)
Momenteel is er voor de door jou gekozen trip geen periode beschikbaar. Wens je op de hoogte te blijven van onze activiteiten? Schrijf je hieronder in!