Wandelvakantie in de Franse Alpen: wandelen, lopen en mountainbiken: Pralognan La Vanoise nabij Courchevel

Algemene informatie
Algemene informatie Programma Foto's Video's Praktisch Inschrijven
Refuge des Barmettes

In groep gaan lopen, wandelen en mountainbiken in de Franse Alpen in Pralognan La Vanoise nabij Courchevel.  Parc de la Vanoise is het mooiste nationale park van Frankrijk vol fauna en flora in het hooggebergte. 

Inbegrepen in de prijs:

  • gratis vervoer heen en terug Kortrijk - Pralognan, inclusief brandstof en péage (het Sport Trips minibusje komt je GRATIS thuis ophalen en afzetten indien je in een straal van 20 km rond Kortrijk woont.)
  • verblijf 7 nachten op appartement in het centrum van Pralognan
  • dagelijks ontbijt + lunch bestaande uit stokbrood, beleg (keuze uit confituur, choco, kaas, kippenwit), drank ( keuze uit koffie, fruitsap, water)
  • gratis wifi
  • begeleide trail looptochten (voor wie wil) en wandelingen
  • begeleide elektrische mountainbike rit (voor wie wil)

Begeleiding door ervaringsdeskundige Tom Staelgraeve

Gratis meerijden met het minibusje: beperkt aantal plaatsen!

Meerijden met het minibus

Schrijf je hier in

Zaterdag: heenreis

Vertrek op zaterdagmorgen om 4 uur vanuit Kortrijk.  Het Sport Trips minibusje komt je GRATIS thuis ophalen en afzetten indien je in een straal van 20 km rond Kortrijk woont.
Aankomst voorzien om 16 uur in de namiddag.

Zondag: Lac des Vaches

Eerste wandeling richting Lac des Vaches. Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Lac des Vaches op 2318 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 910 meter.

Bekijk Lac des Vaches op Goolge Maps.

Maandag: Lac Blanc

Tweede wandeling naar Lac Blanc. Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Lac Blanc op 2434 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1024 meter.

Bekijk Lac Blanc op Google Maps.

dinsdag: rustdag

Rustdag voor diegene die er nood aan hebben.  Eventueel een kleine wandeling van Pralognan naar Les Prioux om de beentjes soepel te houden.

Voor de liefhebbers en sportievelingen loopje van 10 km met een aanzienlijk hoogteverschil of ritje met de elektrische mountainbike van een halve dag (huur elektrische mountainbike niet inbegrepen in de prijs).

Woensdag: Petit Mont Blanc

Derde wandeling naar de Petit Mont Blanc.  Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en de Petit Mont Blanc op 2680 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1270 meter.

Bekijk Petit Mont Blanc op Google Maps.

Donderdag: Refuge du Col de la Vanoise

Vierde wandeling naar Refuge du Col de la Vanoise.  Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Refuge du Col de la Vanoise op 2518 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1108 meter.
Op deze wandeling komen we onder andere ook Refuge des Barmettes tegen waarbij je een prachtig zicht hebt op de vallei (zie ook op de foto's).

Bekijk Refuge du Col de la Vanoise op Google Maps.

Vrijdag: Refuge de La Valette, Petit Marchet, Grand Marchet

Vijfde wandeling naar Refuge de La Valette, Petit Marchet gevolgd door de Grand Marchet.  Pralognan ligt op 1408 meter hoogte en Refuge de La Valette op 2590 meter.  Er dient dus een hoogteverschil overwonnen te worden van 1180 meter.  Daarna wordt er terug een stukje afgedaald en gestegen naar le Petit Marchet en daarna verder gegaan naar  Col du Grand Marchet met een hoogte van 2490 meter.

Bekijk hier Col de la Valette op Google Maps.
Bekijk hier Petit Marchet op Google Maps.
Bekijk hier Grand Marchet op Google Maps.

Zaterdag: terugreis

Vertrek terug naar België 's morgens omstreeks 9 uur.  Aankomst voorzien om 21 uur 's avonds.

Afhankelijk van het weer kan beslist worden om bepaalde activiteiten uit te stellen, op een andere dag te laten doorgaan of deze te annuleren.

Ik ga op reis en ik neem mee...

Raadpleeg onze reislijst in pdf formaat met zaken die je niet mag vergeten mee te nemen.

Algemene opmerkingen:

  • lakens kunnen ter plaatse gehuurd worden of je kan jouw slaapzak meenemen.
  • wasmachine en drookast zijn aanwezig in het appartement (je hoeft zelf geen wasmiddelen mee te nemen)
Momenteel is er voor de door jou gekozen trip geen periode beschikbaar. Wens je op de hoogte te blijven van onze activiteiten? Schrijf je hieronder in!