Gezonde voeding voor sporter

Een gezond lichaam wordt gevoed door gezonde voeding.  Een algemene basisvoeding voor zowel een sporter als niet sporter levert alle voedingsstoffen waaraan jouw lichaam nood heeft namelijk koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, minerale, vocht en vezels.

Wat eet ik zoal als sporter qua algemene voeding

Wat eet je best als sporter?

Als je aan duursporten doet zoals lopen en fietsen is het belangrijk om voldoende koolhydraten te eten.  Koolhydraten vormen namelijk de brandstof voor jouw lichaam om inspanningen te kunnen doen.
Koolhydraten kan je vinden in onder andere pasta's en rijst.

Zorg ook dat je voldoende vezels binnen hebt.  Vezels zijn te vinden in onder andere havermout, brood,...

Skyr yohurt eiwitten

Eiwitten of proteinen helpen de spieren herstellen en verstevigen.  Je kan proteinen onder andere terugvinden in yohurt, maar let op!  Maak de juiste keuze van yohurt zodat je niet teveel suikers en vetten op eet.

Een heel goed voorbeeld van yohurt met veel eiwitten in, een laag vetpercentage en weinig suikers is Skyr.  Je kan deze trouwens in bijna elke supermarkt vinden en je hebt er verschillende smaken in.

 

Wat eet je best NIET als sporter?

Jouw lichaam heeft steeds nood aan allerlei voedingsstoffen.  Ja, ook aan vetten, maar... probeer het eten van frietjes en andere gefrituurde snacks te beperken tot 1 maal per twee weken.  Vet remt namelijk het verteringsproces af en blijft gemakkelijker hangen.

 

 

Volg je Sport Trips al?

Facebook, Instagram, Strava, Youtube

 

Motiveer jezelf door motivatiecoach Tom, te volgen via sociale media

Facebook, Instagram, Strava, Youtube