Motivatiecoach om te blijven lopen en te vermageren

Veelal beginnen we heel gemotiveerd en vol goesting met van alles en nog wat.  Het meest gekende fenomeen na nieuwjaar is dat iedereen wil beginnen vermageren en sporten.  Enerzijds willen we die feest kilo's terug kwijt geraken en ons fitter voelen maar anderzijds is onze motivatie soms van korte duur.

Vaak is het zo dat hoe groter de goesting om er aan te beginnen, des te sneller de demotivatie toeslaat.  Zeker als het om een impulsieve ingeving gaat en men al te veel denkt dat het gemakkelijk zal gaan.

Het is juist op de moeilijke momenten dat men zichzelf leert kennen en dat men sterker kan worden als je die momenten kan overwinnen.  Elke overwinning maakt je sterker en doet het geloof in jezelf toenemen.  Zorg er voor dat je kleine stapjes zet en zo kleine overwinningen kan scoren bij jezelf om daarna gemakkelijker vol te houden en jouw motivatie te blijven houden.

Gemotiveerd blijven om te lopen of sporten hoe doe je dat?

Ervoor zorgen dat je jouw motivatie niet kwijt geraakt om te lopen is niet altijd gemakkelijk.  In het begin sta je daar niet echt bij stil, het is pas als het een beetje "slameur" wordt dat de goesting plots snel over kan zijn.

Maak een plan op met doelstellingen en werk er naartoe

Schrijf op wat je wil bereiken en in welke tijdspanne.  Wees realistisch maar vastberaden.  Ga met jezelf de verbintenis aan om iets te doen.

Een heel eenvoudig en doeltreffend voorbeeld van zelfmotivatie is je inschrijven voor loopwedstrijden.  Plan die loopwedstrijden maanden op voorhand in en zorg dat je zowel zware als gemakkelijke wedstrijden in jouw schema opneemt.  Als je aan de finishlijn van de ene wedstrijd komt, weet je al wat jouw volgende zal worden.  Zo zal je vermijden om te kunnen zeggen "dit doe ik nooit meer", nee, je kan niet anders want je bent al ingeschreven en de dat na de finish begint de voorbereiding voor de volgende wedstrijd al.

En ja, vertel het aan zoveel mogelijk mensen uit jouw omgeving welke wedstrijden je zal meedoen, zo creër je wat gezonde groepsdruk om door te zetten!

Beloon jezelf op tijd en stond!

Jezelf belonen als je een bepaald doel hebt bereikt kan heel eenvoudig zijn.  Je kan afspreken met jezelf dat je een nieuwe loop outfit gaat kopen als je voor de aller eerste keer een halve marathon 21 km hebt kunnen lopen.
Of je kan afspreken dat je geen alcohol meer drinkt tot na jouw marathon.
Ik ga de komende maand eens geen frietjes eten, de beloning is dan dat je na 31 dagen mag smullen.

Zoek andere sporters op en volg hun activiteiten

Door te kijken naar de prestaties van andere sporters zal je misschien geneigd zijn om zelf ook meer buiten te komen en te gaan lopen.
Als je op Strava ziet dat ik gaan lopen ben en jij hebt er even geen zin in, dan ga je je toch niet laten kennen zeker, hop trek die loopschoenen aan!
Als je mij volgt dan geef ik je een duimpje (Kudos) voor jouw loopje.  Verzamel zoveel mogelijk Kudos, je kan er meer behalen dan jouw vrienden hoor, yes you can!

Volg Sport Trips op Strava en volg Tom Staelgraeve persoonlijk op Strava.

Doe mee met onze acties via sociale media

Lees er meer over via Facebook en Instagram

Door kenbaar te maken dat jij ook meedoet met onze acties, geef je aan in groep dat je er wil voor gaan.  Het staat trouwens op sociale media dat je bijvoorbeeld in oktober geen chocolade zal eten.  Je gaat dus niet enkel met jezelf een verbintenis aan, maar met de hele wereld!  Het beloven aan jezelf en kenbaar maken aan andere werkt altijd stimulerend.

Oktober is maand zonder chocolade

 

Leer uit onze sport quotes

Bekijk ook meer quotes op onze sport quotes pagina.

Onze quotes laten je nadenken en stilstaan bij wat je aan het doen bent.  Je krijgt misschien wel een andere invalhoek te zien waaraan je nog niet had gedacht!

Motivatie quote van de dag

Volg je Sport Trips al?

Facebook, Instagram, Strava, Youtube

 

Motiveer jezelf door motivatiecoach Tom, te volgen via sociale media

Facebook, Instagram, Strava, Youtube