• Nieuws

    Nieuws

Loopschoenen: om de hoeveel km moet ik nieuwe loopschoenen aantrekken?

Een goede loopschoen is geen overbodige luxe als je loopt.  Een slechte loopschoen kan mede de oorzaak zijn van sportblessures en dit willen we ten allen tijde vermijden.

Op welke ondergrond loop je?

Hoeveel kilometer je met loopschoenen kan lopen is mede afhankelijk van de kwaliteit van de loopschoen op zich, maar anderzijds ook van de ondergrond waarop je meestal loopt.

Iemand die vaak in het bos, op een zachte ondergrond loopt, zal minder snel zijn loopschoenen zien verslijten dan iemand die altijd op een harde ondergrond zoals asfalt loopt.

Hoeveel km mag je over het algemeen lopen met een loopschoen?

Algemeen wordt aangenomen dat je vanaf 1000 km begint uit te kijken naar andere hardloopschoenen.  Je kan ook even de slijtage onderaan jouw schoenen bekijken om na te gaan hoe ver ze versleten zijn.

Vervang tijdig jouw hardloopschoenen want te weinig demping in jouw loopschoenen kan blessures veroorzaken.  

Sportschoenen na lange tijd uit de kast halen?

Let ook op met sportschoenen die je een eindje in de kast hebt laten liggen want door temperatuurverschillen en eventueel vocht kan de zool aangetast worden waardoor er slijtage ontstaat.  Ook hier is het dan uitkijken om blessures te vermijden door eventueel nieuwe hardloopschoenen te kopen.