• Sportreizen en Trips

Lactaattest laten afnemen

Wil je jouw overslagpols of anaerobe drempel kennen om zo specifieker en gezonder te kunnen trainen?  Sport-Trips biedt de mogelijkheid om een lactaattest te laten afnemen.

Bij intensieve inspanningen begint lactaat zich op te hopen in de spieren en het bloed omdat het lichaam de afvoer van het lactaat niet meer kan volgen.  Het moment waarop dit gebeurd wordt de anaerobe drempel of overslagpols genoemd.  De lactaatopstapeling zorgt ervoor dat er minder zuurstof via het bloed naar de spieren kan gaan, wat een negatieve invloed heeft op de sportprestaties.

Door de lactaattest af te nemen kan de maximale hartslag bepaald worden die je best hanteert tijdens fysieke inspanningen.  Op basis van de lactaattest kan eveneens bepaald worden in welke hartslagzones je best jouw sporttrainingen afwerkt.


Praktische informatie

Lactaattest lopen

Conditionele veldtesten op een atletiekpiste (400m).
Gradueel wordt in blokjes de snelheid en de afstand opgedreven doorgaans startend bij 800 meter aan 8 kilomete rper uur.  De lactaatwaarden worden gemeten via een kleine prik in de oorlel en aan de hand van alle gegevens wordt een volledig testrapport opgesteld.

Deze test geeft dus een heel goed inzicht in je huidige conditie en wat er nadien moet gebeuren om die conditie te versterken.

Het lactaat testrapport

Het testrapport omvat:

  • volledige analyse van de huidige conditie
  • hartslag- en snelheidszones om op te gaan trainen
  • algemeen trainingsadvies in functie van de testresultaten
  • inschaling versus referentiewaarden man/vrouw
  • algemen info rond gezond trainen op hartslag en aerobe/anaerobe drempel, voeding, mentale aspecten in de sport.
  • Recovery drank voor elk

Lactaattest in groep afleggen

De bedoeling is om deze lactaattest in groep af te leggen.  De kostprijs zou 100 euro bedragen per persoon.  Bij interesse, gelieve je hieronder in te schrijven.

De datum en het tijdstip waarop we de lactaattest zullen afleggen wordt bepaald in functie van het aantal geïnteresseerden en wordt later bepaald.


Inschrijven

      gelieve geen tekst uit word rechtstreeks te kopiëren, steeds via kladblok werken